'This is where I go'

Titia Eggen

Maastricht (NED)

2017 / Mixed media, collage / 21 x 29,7 cm

Art work 4.2small

Art work 4 smallArt work #4

Woont en werkt in Maastricht.

Na mijn afstuderen in 1983 aan de ABKM te Maastricht heb ik samengewerkt met enkele collega’s binnen een kunstenaarsinitiatief in Maastricht, met het organiseren van nationale, internationale en euregionale exposities en uitwisselingsprojecten. Van Amsterdam tot Groningen en Rotterdam. Delft, Heerlen en Berlijn. Uitwisseling van Maastricht met Heerlen, Aken en omstreken, Luik, Heusden-Zolder (BE), Polen etc.

Verder heb ik met groepen en organisaties aan projecten deelgenomen in Belgie, Duitsland, Frankrijk, Engeland, Spanje, Italie, Zwitserland, Oostenrijk, Canada, USA etc.

En ook heb ik met een vaste galerie mijn werk kunnen presenteren op diverse Kunstbeurzen zoals: Art Cologne, Art Frankfurt, Art Stockholm, Gent Lineart, Amsterdam KunstRai, Art Rotterdam, Pan Amsterdam. Via deze galerie expo en aankopen in Museum in Jena (DE) en Waldenburg (DE) en aankopen door grote kunstcollecties in Duitsland en Belgie.

Deze uitwisselingen hebben telkens een grote stimulerend werking.

Materiaalgebruik – PAPIER

Papier is het hoofdmateriaal en verder allerlei andere materialen die ondersteunend werken of juist als toevoeging welkom is. Ook kunstenaarsboekjes, video, ruimtelijke schetsen, tekeningen, collages.

Statement

……we lopen niet waar we zijn, maar waar we denken te zijn.

Al enige tijd gebruik ik de werktitel ‘Waar de voeten staan…..waar de gedachten kunnen zijn.’

De plek waar je in gedachten bent, bevindt zich vaak op een andere locatie dan waar je fysiek bent. We dwalen door een eigen gecreëerde werkelijkheid.

De werktitel biedt mij de ruimte om allerlei aspecten van plaatsing in ruimte en tijd in zowel fysieke als mentale zin te onderzoeken en deze vorm te geven in series of een project of in een enkel beeld.

In mijn werk belicht ik allerlei aspecten van de fysieke plaats, zoals de ruimte die je letterlijk inneemt, de plek op de vloer waar je kunt lopen, de afstanden die je aflegt.

Hierbij richt ik me d.m.v. vloerbeelden op de plekken waar we letterlijk staan, waar we fysiek aanwezig zijn. Beelden van de ‘gekleurde en denkbeeldige’ omgeving waar we doorheen lopen.

Door middel van 2D schetsen en collages, werk op papier achter glas, video’s en kunstenaarsboeken probeer ik grip te krijgen op de wereld om ons heen; de wereld waarin we zijn en waar we denken te zijn, tegelijkertijd.

 

All images © 2015-2016 GlobalDrawProject - All rights reserved. | Contact